Reis – de volgende ochtend

Om 3:00 uur ‘s nachts is onze groep gestopt in Focsani, Roemenië op 4 uur rijden van Chisinau, Moldavië. Iedereen was hard aan slaap toe en de chauffeur was er blij mee. Gelukkig deed iemand de deur van het motel open en waren er genoeg slaapkamers. Welterusten en tot “morgen” iedereen! Met de andere 2 groepen hadden we SMS contact; zij konden gelukkig beide grens stations (Roemenië – Moldavië, 250 km verderop) zonder problemen passeren en uiteindelijk inchecken in hun hotel in Chisinau.

Om 9:00 uur is onze groep weer on the road. De reis richting Roemenië hervatten. Gisteren grapte een enkeling dat het van Arnhem naar Sydney sneller is dan van Arnhem naar Moldavië. Niet teveel grappen. Maar van Arnhem naar Moldavië zie je meer, en we hebben inmiddels ook Roemenië aardig verkend, mensen water zien putten, paard en wagen zien rijden. Het is terug in de tijd.

Net onderweg komen we een groot ongeluk tegen, verwachtte tijd in de file 1-2 uur. We gaan omrijden, verder Roemenië in. Rondjes in Roemenië. We geloven dat God grote dingen van plan is, gezien de versperringen die ons tegenhouden van onze bestemming.

De andere 2 groepen wachten in Chisinau. Zij gaan alvast boodschappen doen voor de weesjongeren die wachten op hun kamp. Een kamp waarin blokkades doorbroken gaan worden.

20140726-105132-39092506.jpg

One thought on “Reis – de volgende ochtend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s