Een goede voorbereiding …

Dag 3 van ons avontuur. We zijn gisteravond gearriveerd op het kamp. De omstandigheden zijn een stuk gunstiger dan het sportkamp waar we vorig jaar bij betrokken waren. Er zijn hier redelijk normale toiletten, er is een kleine zwemtank, een rivier om in te zwemmen, betere bedden, minder bedden per kamer, en redelijk goed eten. Kortom: alle energie kan aangewend worden voor de workshops en het contact met de jongeren zelf.

De jongeren zijn inmiddels ook allemaal binnengekomen. Allemaal tieners tussen de 13 en 19 jaar, allemaal wonen ze niet bij hun ouders, maar in een weeshuis, of bij pleegouders of grootouders. Veel van hen hebben een gebroken achtergrond van misbruik of verlating. We hebben vanmiddag kennis gemaakt, wat allemaal via vertalers gaat, dus persoonlijk contact is niet makkelijk. We sportten samen en hebben gegeten.

De rest van de middag besteedden onze teams voornamelijk aan het voorbereiden van de workshops: bakken, healthcare (verzorging, make-up etc), Engels als tweede taal en computerles.

20140727-180201-64921609.jpg

We zijn begonnen met de voorbereiding van deze trip in december 2013. Maandenlang zijn workshops voorbereid, laptops verzameld, teams gevormd. Vandaag is de laatste dag van deze voorbereidingen. Morgen wordt de eerste officiële dag van het kamp.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij zijn klaar voor de tweede helft.

20140727-180348-65028017.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s