Pizza

De tieners juichen van plezier alsof Nederland de wereldbeker heeft gewonnen wanneer ze gisteravond bij Chapel het nieuws krijgen: bij het avondeten van vanavond zal pizza geserveerd worden. Pizza die ze zelf gaan bakken! Wooohooooo, het applaus en het gejuich is oorverdovend.

De meeste kinderen eten zelden pizza, veel kinderen hebben het zelfs nog nooit gehad. Laat staan dat ze het zelf bakken.

20140729-185924-68364891.jpg

Maar vandaag is hun dag. Het bakteam heeft een pizza workshop voorbereid. Het ruikt er heerlijk, de kinderen zijn vrolijk, het vooruitzicht van een zelfgebakken pizza hangt in de lucht. Wat een verschil met het verdriet dat velen van hen dagelijks ervaren, zonder ouders, zonder veel aandacht of liefde. Wat een verschil met het vooruitzicht dat ze normaal gesproken hebben: een toekomst die voor velen weinig hoop kent. Het mooie van de pizza workshop is dat het hoop biedt voor vandaag én morgen. Wanneer we aan kinderen vertellen dat ze pizzabakker kunnen worden dan zijn ze maar al te gemotiveerd om iets te leren, los van de ervaring van de middag zelf.

20140729-190028-68428098.jpg

Ook de kinderen bij de Excel workshop vandaag zijn gretig. Ze willen iets doen, iets kunnen. Zodat er meer hoop is voor later.

Hoop waarover we vanavond bij Chapel weer gaan praten.

20140729-190402-68642197.jpg

2 thoughts on “Pizza

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s