Een bus voor Moldavië

winterreis_moldavië_25-30nov15 (16x9)

Op woensdag 25 november zullen 7 mensen met een bus vanuit Arnhem vertrekken voor een reis door Europa, naar Moldavië. Deze bus is een donatie aan één van de transition homes van de Stichting ‘New Hope Moldova’ van pastor Oleg Reutki. Tegelijk met de bus brengen we nog meer spullen mee die men daar goed kan gebruiken, en zullen we tijd doorbrengen met de jongens en meiden van de diverse transition homes in Moldavië om hen te inspireren en te bemoedigen en God’s liefde te delen.

De missie: een bus voor Moldavië

Het hoofddoel van deze trip is het brengen van een 9-persoons bus van Nederland naar Moldavië voor één van de transition homes die de organisatie van pastor Oleg Reutki, New Hope Moldova, daar heeft. Natuurlijk zijn er vele noden in Moldavië, één van de armste landen van Europa, maar een nieuwe bus voor dit Transition Home in Orhei is nu zeer gewenst. Het gezin gebruikt nu nog dagelijks een bus waarvan o.a. de remmen niet goed meer functioneren. En dat terwijl de weg van en naar het huis steil en vaak zeer modderig is. Een levensgevaarlijke situatie waar snel verandering in moet komen. Vier verschillende kerken hebben budget beschikbaar gesteld om dit mogelijk te maken; C3 Arnhem, C3 Amsterdam, Berea Nijmegen en Beth Refaja Hardinxveld.

Maar we willen meer geven

Als er toch een bus naar Moldavië gaat kunnen net zo goed zoveel mogelijk stoelen gevuld zijn met mensen die een hart hebben voor Moldavië en New Hope Moldova en daar graag weer, of voor het eerst, naar toe gaan. In totaal zullen 7 personen op eigen kosten meegaan, 6 personen van C3 Arnhem en 1 persoon uit C3 Amsterdam. De jongens en meiden van de Transition Homes zullen het fantastisch vinden als er zoveel mensen helemaal uit Nederland komen om hen te bemoedigen te inspireren en vooral een leuke tijd met hen te hebben.

Daarnaast nemen we spullen mee die de stichting ‘New Hope Moldova’ goed kan gebruiken voor haar activiteiten. Zo brengen we enkele naaimachines voor de meiden in de transition homes, laptops voor de kinderbescherming in Moldavië waar de stichting aan adviseert en nauw mee samenwerkt, desktops voor de diverse transition homes, en kleding voor de jongens en meiden in de transition homes.

Onze tijd in Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, zal vervolgens in het teken staan van het samen zijn met de jongens en meiden van de diverse Transition Homes. Het idee is dat we vooral een leuke tijd samen hebben, maar daarnaast zal er ook tijd worden ingepland voor opbouwende bijbelstudies en workshops die door ons zullen worden georganiseerd.

De reis

We zullen op woensdag 25 november vertrekken vanuit Arnhem en de route loopt via Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië. Als het goed is zullen we dan vrijdagmiddag de grens van Roemenië naar Moldavië passeren. Het weekend verblijven we in Chisinau en op maandag 30 november vliegen we weer terug naar Nederland.

Meehelpen aan deze missie?

We vertrekken al over een kleine week en veel is al geregeld, maar je kunt nog meehelpen aan deze missie. Zo kun je bijvoorbeeld nog goede kleding voor tieners doneren. En als je nog een goed werkende naaimachine of een laptop hebt die je niet meer gebruikt is die ook meer dan welkom! Neem dan contact op met Gerben Oosterwijk via gerben@c3arnhem.nl.

Daarnaast kun je deze missie financieel steunen door een gift over te maken naar IBAN: NL42INGB0004688632 t.n.v. Christian City Church Arnhem o.v.v. ‘Verder in Moldavië’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s