Roemenië

We zijn aangekomen in Roemenië en zitten nu in een hotel in de stad Brasov, een skioord in de Karpaten.

De route die we vandaag hebben afgelegd was ruim 800 kilometer en liep via Boedapest, Szeged en Arad naar Brasov. We vertrokken met een fijn zonnetje en pas in Roemenië werd het weer grijzer en regenachtig.

image

Tot aan Arad verliep de reis lekker vlot, maar daarna was het goeddeels gedaan met de tweebaans snelwegen en voerde de kronkelige route door talloze dorpjes. De snelheid lag hier meestal niet hoger dan 80 km/uur.

We vorderden dus niet meer zo snel als eerst, maar zolang het licht was konden we wel genieten van de prachtige natuur, fraaie vergezichten en pittoreske dorpjes. Zo kregen we een beetje een indruk van Roemenië. Het land is duidelijk armer dan West-Europa.

image

Hoewel de afstand een stuk korter was dan gisteren was de reistijd toch nog bijna 13 uur. Wederom een lange zit dus. Het vooruitzicht van een heerlijk bed is dan ook erg fijn op dit moment.

Morgenochtend rijden we door naar de grensovergang van Moldavië. Daar zal pastor Oleg Reutki ons opwachten. We hopen en bidden dat de passage goed zal verlopen en we op tijd in Chisinau zullen aankomen. Welterusten en tot morgen!

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s