De laatste etappe

Vandaag hebben we het laatste stuk in Roemenië afgelegd en zijn we de grens van Moldavië succesvol gepasseerd.

Vanochtend vroeg zaten we om 7 uur aan het ontbijt en om 8 uur vertrokken we voor de laatste etappe van deze reis. We reden via Ornesti en Barlad naar de grensovergang bij Albita. Daarbij doorkruisten we de Karpaten waar we werden hier getrakteerd op een prachtig winters landschap. Gelukkig waren de wegen allemaal nog vrij van sneeuw en goed te berijden.

image

Na ruim 6 uur kwamen we aan bij de grensovergang. De passage van de Roemeense douane ging vlot. Daarna moesten we echter eerst nog zo’n 2 uur wachten voordat pastor Oleg er was. Toen was het nog eens 2 uur wachten en werd er heen en weer gelopen van loket naar loket.

Na een toiletbezoek was de toiletjuffrouw kennelijk in haar grapmodus want ze gaf ons 92 losse briefjes van 1 lei als wisselgeld nadat we haar hadden betaald met een briefje van 100 lei (4,7 euro).

Bij de bagagecontrole werden uiteindelijk slechts de bovenste 2 dozen met toetsenborden en kleine canvasdoeken bekeken en zonder verder commentaar weer gesloten. Daarna mochten we door. Prijs God! Toen ook nog alle stempels op de juiste papieren waren gezet konden we onze reis weer vervolgen.

Na nog eens bijna 2 uur rijden kwamen we om 8 uur ‘s avonds uiteindelijk veilig aan in Chisinau, de hoofdstad van Moldavië en onze eindbestemming. Een heerlijk en gezellig diner vormde een goede afsluiting van deze toch nog lange laatste reisdag.

image

Het weekend zullen we verder doorbrengen in Chisinau met de jongens en meiden van de diverse transition homes in Moldavië. Morgen zullen we o.a. een bijbelstudie en workshop met ze doen. We vragen jullie om voor ons te blijven bidden zodat we weer vol nieuwe energie zullen zijn en Gods liefde kunnen delen met deze jongens en meiden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s