Een zaterdag in Chisinau

Deze dag was heel anders dan de afgelopen 3 dagen. In de ochtend hebben we een weeshuis bezocht en ‘s middags hebben we een leuke tijd gehad met de jongens en meiden van enkele Transition Homes in Moldavië.

We werden vanochtend pas om half 11 opgehaald door pastor Oleg dus konden wat langer slapen en genieten van een goed ontbijt in ons hotel. Ook het programma van vanmiddag werd nog even doorgenomen. Daarna gingen we voor een kort bezoek naar een weeshuis in Chisinau.

Na een tevergeefse zoektocht naar de directeur van het weeshuis mochten we uiteindelijk toch even naar binnen om de tientallen weeskinderen in de leeftijd van 4 tot 9 jaar oud gedag te zeggen en wat kleding en iets lekkers aan ze uit te delen. Ze waren super blij om ons te zien en met de cadeautjes die ze kregen. Het is moeilijk voor te stellen dat al deze kinderen in zulke omstandigheden zonder ouders die van hen houden opgroeien. Hoewel ons bezoek maar kort was, was ‘t moeilijk om ze zo weer achter te laten. Toch geloven wat dat we iets van Gods liefde hebben laten zien.

image

Daarna gingen we door naar de transition homes in Chisinau, die pal naast elkaar staan. Eén van deze transition homes is sinds dit jaar gereed en wordt bewoond door een gezin en een aantal meiden die voorheen nog in een weeshuis zaten. Het andere transition home wordt nu afgerond en zal waarschijnlijk in januari komend jaar bewoond gaan worden door een ander gezin en ook meiden die nu nog in weeshuizen zitten.

De jongens en meiden van alle transition homes die de stichting New Hope Moldova nu heeft in Moldavië waren vanmiddag hierheen gekomen. Een aantal moesten daar wel 2 uur voor rijden. Het was leuk om sommige van hen weer te ontmoeten. In de kelder van één van de transition homes hebben we vervolgens een hele leuke tijd met ze gehad. Zoals sommige van ons inmiddels gewend zijn van Moldavië verliep het niet allemaal precies zoals gepland, maar dat is hier een gegeven.

image

Nadat we eerst een voorstelrondje hadden gedaan hebben drie mensen van ons team hun getuigenis gedeeld met als thema zelfbeeld en zelfvertrouwen. Daarna zijn we op creatieve wijze met dit thema verder gegaan. De jongens met klei en de meiden met verf en canvas. Hier werd met veel enthousiasme goed werk van gemaakt. Na verloop van tijd werden de creaties natuurlijk steeds grappiger, zoals dat gaat met tieners. Het was geweldig om zo een deel van ons leven met hen te delen en samen bezig te zijn en lol te hebben.

image

Na een kort moment van rust hebben we in de avond nog een gezellige maaltijd gehad met pastor Oleg en zijn gezin. Morgen zijn we in de dienst in Eklesia Church. De jongens en meiden die er vanmiddag waren zullen er dan ook weer zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s