Kerkdienst en afscheid

We zijn alweer bijna aan het einde van onze laatste dag in Moldavië. Vanochtend hebben we een bijzondere kerkdienst gehad in Eklesia Church, en in de middag hebben we nog met z’n allen geluncht in de stad.

Vanmorgen tegen half 11 waren we bij het nieuwe transition home in Chisinau waar de kerkdiensten worden gehouden. Hier hebben we eerst een filmpje opgenomen met een boodschap van pastor Oleg, samen met het hele gezin van het transition home in Orhei en hun nieuwe bus. Dit filmpje is meteen doorgestuurd naar het mediateam van C3 Arnhem en kon daar een uurtje later in de dienst worden getoond.

image

Daarna hebben we een prachtige dienst bijgewoond in de bovenruimte van het transition home. Het was bijzonder om hier nu samen God te aanbidden terwijl we meer dan een jaar geleden nog op de kale balken van de gestripte woning stonden te bidden voor Gods zegen en voorziening over het bouwproces. Het is een prachtige ruimte geworden waarin ook de oude geluidsset van C3 Arnhem een plekje heeft. We konden natuurlijk niet alles verstaan wat er gezegd werd maar de sfeer was goed en het was fijn dat de liedjes soms bekend waren en we God meertalig konden aanbidden.

image

Hierna was het onze beurt om de mensen te begroeten, één van ons vertelde zijn krachtige getuigenis hoe God zijn leven heeft veranderd, en we hebben samen het lied Tienduizend redenen van Mat Redmann gezongen. Wij in het Nederlands en zij in het Roemeens. Daarna volgde nog een boodschap van pastor Oleg en konden de kinderen hun kerstwensen aan Jezus in een grote doos stoppen en er voor bidden.

image

Na de dienst hebben we de meiden van de transition homes van Chisinau en Orhei nog getrakteerd op een enigszins late maar goede lunch en nog even een leuke tijd met ze gehad. Nadat we afscheid van elkaar hadden genomen zijn we naar ons hotel gegaan en hebben de bus definitief overgedragen aan pastor Oleg. Hij vertelde ons dat de bus echt precies op tijd is gekomen, want deze week heeft de bodemplaat van de oude bus het begeven en nu fungeert slechts een houten plaat als bodemplaat. Gods plannen zijn altijd goed!

Vannacht moeten we al om 4 uur vertrekken naar het vliegveld want we vliegen om 6 uur. We hebben nu dus de tijd om te ontspannen en te slapen. Morgenmiddag hopen we weer veilig terug in Arnhem en Amsterdam te zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s