Aanmeldingen voor zomerkamp 2016 open

We gaan weer!

Waar gaan we naartoe, en wanneer?

Vrijdag 15 juli. Twintig mensen stappen uit het turboprop vliegtuig, op het hete beton van Chisinau Airport in Moldavië.

Het doel is bekend: een kamp in het noorden van het land, waar 100 weesjongeren (tussen de 12 en 18) zullen komen. Samen met tientallen Moldavische vrijwilligers en vertalers, en bepakt met passie en talloze ideeën is het team klaar voor de missie.

Moldavië is een land dat ligt tussen Roemenië en Oekraïne. Er wonen 4 miljoen inwoners, maar het land is snel slinkende. Elk jaar “verdwijnen” 20.000 (voornamelijk wees-)meisjes in de handen van sex traffickers. Ooit werden ze (97%) door hun ouders verlaten. Ze zijn een outcast en hebben geen gevoel van eigenwaarde. Dankbaar met de “opportunity” om in een restaurant te gaan werken in Dubai of Turkije, zien ze hun gebeden beantwoord en stappen ze in de zwarte BMW die klaar staat voor het weeshuis. De meisjes zijn op weg naar een leven in de gedwongen prostitutie (of seks slavin), de jongens naar een leven in de georganiseerde misdaad (of gedwongen arbeid).

New Hope Moldova redt veel van deze kinderen uit de klauwen van mensenhandelaars.

Wat gaan we doen?

We gaan een Awareness Campagne runnen op het gebied van Human Trafficking óf een Sportkamp (dit is nog te bepalen, afhankelijk van de aanmeldingen).

Een Awareness Campagne gebeurt door middel van onderwijs en getuigenissen (van o.a. meisjes die getrafficked zijn). Daarnaast kun je denken aan de volgende dingen:

– Medische hulp (hulp bij oogaandoeningen & huidaandoeningen, onderwijs over gebruik van vitamines & gezond eten)

– Vaardigheden workshops. Het ontwikkelen van vaardigheden zodat meisjes (en jongens) een alternatief hebben. Het aanleren van bakken, koken, computer skills, Engels als tweede taal, het knippen van haar, het maken van cappucino’s of andere bijzondere koffies, handwerk, het maken van handtassen, het (ver)maken van juwelen en kettingen, etc.

Welke vaardigheden heb ik nodig?

Je spreekt in ieder geval redelijk Engels.  Je hebt een gezonde compassie voor je medemens. En je kunt helpen of leiden in een van bovenstaande workshops.

Wanneer gaan we en wat kost het?

De trip zal zijn van vrijdag 17 juli tot en met maandag 27 juli 2016 en zal ongeveer € 750 per persoon kosten.

Het kost wat…. Maar zo kost je vakantie je wat. Of je hobby. En het is ongelooflijk wat God kan gaan doen als jij een beslissing neemt om te gaan.

Bij het kamp van 2014 hebben we tientallen mensen wonderbaarlijk gezegend zien worden. Iemand kreeg collega’s die op hem afstapten en zeiden, “we hebben gehoord over wat je gaat doen, waar kan ik meebetalen, wat kan ik geven”? Mensen kregen spontaan sponsors uit de familie. Collega’s, bedrijfsleiders, familieleden en vrienden begonnen financieel bij te dragen. Het moet mogelijk zijn om van de € 750 minstens de helft bij elkaar te krijgen aan sponsorgeld. Sommige mensen zullen misschien het hele bedrag bij elkaar kunnen krijgen!

Dit is een geloofsproject waarvan je vertrouwen in God en zijn voorziening gaat toenemen.

En wat is er mooier dan dat je het verhaal deelt met zoveel mogelijk supporters? In de voorbereiding… en na afloop.

Wanneer moet het geld binnen zijn?

Pas wanneer we minstens 15 betaalde aanmeldingen hebben voor de trip kunnen we vliegtickets gaan boeken. De deadline voor de eerste aanbetaling is 1 mei 2016. Voor meer informatie en wat er verder nodig is (reisverzekering, inentingen, etc.), bezoek een van de informatiemeetings die binnenkort in Arnhem worden gehouden.

Wat krijg ik ervoor terug?

Deze reis verandert je. Gegarandeerd. Klik hier voor het volledige reisverslag van het 2014 zomerkamp.

Je compassie voor mensen zal enorm toenemen. Je bewustzijn van wat er gebeurt in de wereld om je heen. Je dankbaarheid voor wat je hebt in Nederland. En een verlangen om nog meer te gaan doen.

Je zou niet de enige zijn voor wie a.s. zomer het begin kan zijn van een levenslange missie!

Aanmelding

We horen graag van je! Vul het formulier hieronder in om je aan te melden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s