For the love of Moldova

Deze zomer zal een groep van 12 Nederlandse vrijwilligers van de C3 kerken uit Amsterdam en Arnhem naar Moldavië gaan om te investeren in de levens van ruim 120 tieners. De meeste van deze tieners zijn tussen de 12 en 16 jaar oud en leven in lokale weeshuizen in de nabije omgeving.

zomerkamp2017_23-28JULI2017 (beamer_1400-628)

WAT gaan we doen?

In samenwerking met de Moldavische stichting New Hope Moldova organiseren we een zomerkamp in Moldavië van zondag 23 t/m vrijdag 28 juli. Tijdens dit kamp zullen we:

  • deze tieners bewust maken van de valkuilen die kunnen leiden naar een leven in de prostitutie of de maffie en hen in contact brengen met de locatie anti-trafficking organsitie New Hope Moldova;
  • hen nuttige vaardigheden leren die hen zal helpen om te overleven – vaardigheden als het starten van een business en gebruiken van internet, Engels als een tweede taal en gezondheidszorg en eerste hulpverlening;
  • deze kinderen een boodschap van hoop meegeven zodat ze opnieuw kunnen en durven dromen;
  • hen leiden in een relatie met Jezus.

 

WAAROM doen we dit?

Moldavië is het armste land in Europa en er wonen meer dan 200.000 weeskinderen. Vanaf 16 jaar moeten deze kinderen de weeshuizen verlaten. Ze worden op straat gezet zonder geld, met heel weinig onderwijs, een paspoort waarin staat dat ze wees zijn, en een beschadigd gevoel van eigenwaarde.

Meer dan 25.000 mannen, vrouwen en kinderen zijn per jaar het slachtoffer van mensenhandel in Moldavië en verdwijnen uit het land. De meeste sterven binnen een paar jaar als gevolg van beestachtige omstandigheden in de prostitutie en door mishandeling. Veel jonge jongens belanden bij de maffia. Dit gebeurt allemaal op een afstand van nog geen 4 uur vliegen van onze comfortabele levens!

 

Over New Hope Moldova

New Hope Moldova, een christelijke organisatie onder leiding van pastor Oleg Reutki en zijn vrouw Marina, werkt aan oplossingen die de locale overheid niet willen of kunnen bieden. Zij zijn de grootste anti-trafficking organisatie in Moldavië. New Hope Moldova heeft zeven transition homes voor kinderen uit weeshuizen, en proberen iedere zomer zoveel mogelijk tieners te bereiken door vele zomerkampen. Iedere jaar besteden meer dan 4.000 tieners zes dagen met het team en de vrijwilligers van New Hope Moldova. Naast dat ze een geweldige tijd beleven en veel liefde ontvangen, ontwikkelen ze praktische vaardigheden en ontvangen bemoediging en hoop voor hun toekomst.

 

HELP MEE door te geven!

We hebben op dit moment nog zo’n 4.000 euro nodig om dit zomerkamp voor de ruim 120 tieners en het lokale team (o.a. vertalers) te financiëren. Met een gift van 50 euro geef je al 1 kind de mogelijkheid om een hele week deel te nemen aan dit zomerkamp. Dat is 1 fijn etentje of 6 maanden Netflix, voor een boodschap van hoop die de richting van een tiener leven voorgoed kan veranderen. We kunnen dit niet doen zonder jou hulp!

zomerkamp2017_SPONSOR1KINDVOOR50EURO (beamer_1400-628)

Help ons om dit zomerkamp mogelijk te maken door een financiële bijdrage te leveren! Dit kan via ons crowdfund platform fortheloveofmoldova.com of door een gift over te maken naar 1 van de onderstaande rekeningnummers van de kerken C3 Amsterdam en C3 Arnhem, onder vermelding van ‘Verder in Moldavië’.

  • C3 Church Arnhem; IBAN: NL42 INGB 0004 6886 32
  • Stichting Christian City Church Amsterdam; IBAN: NL30 RABO 0100 9296 64

Met een gift van 50 euro geef je al 1 kind de mogelijkheid om een hele week deel te nemen aan dit zomerkamp.

 

Voetnoot bij deze video: inmiddels is er nog zo’n 4.000 euro nodig, voor een kamp met zo’n 120 kinderen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s