Nothing can stop us!

Eindelijk onder de lakens na een lange dag. Een dag vol reizen, wachten, regelen en shoppen, onverwachte wendingen, eten en delen.

Vanochtend om 3 uur ging de wekker, om 6 uur vertrokken we met 8 man vanuit Amsterdam richting Warschau en rond half 5 ‘s middags landden we uiteindelijk in Chisinau, de hoofdstad van Moldavië.

Bagage zoek

Aangekomen in Chisinau ontdekten we dat 7 van de 8 koffers helaas waren afgehaakt… Na wat gedoe met formulieren invullen hebben we daarna de belangrijkste missende items aangeschaft. Hopelijk arriveren de koffers morgen wel, met o.a. een groot deel van de ziplockzakjes met de diverse artikelen voor de kinderen van het kamp, zo gul gedoneerd door vele mensen van de C3 kerken uit Amsterdam en Arnhem.

Een andere kamplocatie

Vier mensen van ons team waren al een dag eerder gearriveerd en waren vandaag al op de kamplocatie. Dit bleek toch een andere locatie dan eerst was aangegeven. Om wat voor reden dan ook was de eerder beoogde locatie dubbel geboekt en aangezien de andere partij een overheidsorganisatie betrof was er niet veel keuze en moesten wij uitwijken naar een andere locatie. Dit bleek één groot gebouw te zijn met slaapplek voor ruim 150 personen. Maar hier moest eerst nog wel met man en macht worden schoongemaakt! En dan moesten we ook nog inkopen worden gedaan.

Samen eten en delen

Die pizza aan het einde van de middag met pastor Oleg en het hele Nederlandse team in Chisinau was dus zeker wel verdiend. Onderwijl deelden we onze verhalen en pastor Oleg vertelde over een hartverscheurende ervaring in de afgelopen dagen; het helpen opvangen van enkele jonge meiden met baby’s die op straat waren gezeten en aan hun lot waren overgelaten door hun pooier… Hij deelde ook hoopvol nieuws over de mogelijkheid voor de aankoop van een bijna gloednieuwe ‘shelter’ voor het opvangen van tenminste 25 jonge meiden met soortgelijke afschuwelijke ervaringen! Het benodigde budget is nog niet helemaal rond, maar we bidden en geloven dat hierin zal worden voorzien.

Bid voor dit kamp

Zondag gaan we aan de slag met de laatste voorbereidingen voor het kamp en zullen we ook de kinderen hier al ontvangen. We kunnen jou gebed zeker gebruiken want dingen gaan niet vanzelf hier en deze nieuwe locatie biedt wel wat uitdagingen. Maar ook kansen, daar geloven we zeker in!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s