Love and lots of energy

We zijn begonnen! Ruim 120 jongens en meiden hebben het kamp overgenomen. Samen met hen gaan we de hele week veel fun hebben, sporten, eten en chillen, de Engelse taal en skills vaardigheden leren en echte liefde ontdekken.

Zondagmiddag arriveerden de meeste tieners en vandaag (maandag) kwam nog een laatste groep. Zondag was vooral een dag om de laatste dingen te organiseren en elkaar te leren kennen. Ook werden de teams gevormd voor de sportgames van deze week en mocht elk team hun zelf bedachte yell en vlag met de teamnaam op ludieke wijze presenteren.

Een vol programma

Vandaag zijn we echt met het programma gestart. Dat begon vanochtend met een teammeeting met een korte bijbelstudie, worship en gebed, om daarna met alle kids even lekker keihard te zweten tijdens de energizing; dansend de nieuwe dag in!

Love

Na het ontbijt startte de bijbelstudie, eerst gezamenlijk en later in kleine groepjes. Het thema van deze eerste dag was; Wat is Liefde? Het was mooi om van de kids persoonlijk te horen waar zij aan dachten bij het woord liefde en met hen te delen wat de bijbel zegt over liefde. Zoals bijvoorbeeld dat echte liefde niet aan zichzelf denkt maar aan de ander.

Uitputtingsslag

Daarna was het tijd voor de grote uitputtingsslag. In de vorm van een game moesten moest elk team talloze, vooral fysieke, opdrachten uitvoeren om uiteindelijk zoveel mogelijk nummers te verzamelen. Sommige opdrachten waren vrij zwaar maar de stemming werd er zeker niet minder om en het zorgde voor veel interactie.

Workshops

Na deze inspanning was het weer even ontspannen tijdens de workshop Engelse taal. Op een leuke interactieve manier waarbij alleen Engels werd gesproken, zonder vertaling, probeerden we zoveel mogelijk Engelse woorden en zinnen aan te leren. Dat ging best goed en ons doel voor het einde van deze week is dat ze de Engelse taal een beetje beter beheersen dan hiervoor. 

Na een smakelijke lunch en wat relax tijd startten we de workshops voor skills en vaardigheden. Drie verschillende workshops tegelijkertijd, geleid door professionals; creative, health care en social media. Het was heel bijzonder om te zien hoe hongerig sommige kinderen waren om te leren. Meer over deze workshops volgt in de volgende blogposts.

Later in de middag was er ruimte voor meer sportgames, zwemmen in de rivier en ontspanning en werden we opgefrist door een lekkere onweersbui waarna de temperatuur een stuk aangenamer werd.

Worship en veel fun

De avond stond in het teken van worship en fun. Samen zingen, gelukkig ook bekende liedjes, en God aanbidden. Het thema van de dag, Liefde, werd nog wat verder uitgediept, met Jezus als ultiem voorbeeld en bron van onvoorwaardelijke liefde en vriendschap. Toen was het tijd voor de funny games. Verse eieren landden op onfortuinlijke hoofden, liters frisdrank werd zo snel mogelijk opgeslurpt door 5 personen met rietjes uit 1 grote fles, en uiteindelijk eindigden 2 mannen van het Nederlandse team met een hoofd volgesmeerd met scheerschuim en popcorn. Een onverwachtte maar ook grappige plotwending van deze lange maar ook mooie maandag.

Het andere verhaal

Door alle actie en fun en de veelal blije gezichten is het soms moeilijk om voor te stellen dat veel van deze kids in lastige en soms ronduit heftige omstandigheden moeten leven of zelfs overleven. Toch hoorden we soms ook een verhaal van het leven achter een blij gezicht, en dat was dan zeker niet iets om blij van te worden. Hoe mooi is het dan dat ze in ieder geval deze week kunnen stralen en zich geliefd voelen, en ze hopelijk iets daarvan kunnen meenemen na dit kamp. Alleen dat is al een reden om dankbaar en hoopvol en met nieuwe energie dit kamp onvergetelijk voor hen te maken!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s